Is een refurbished iPhone waterdicht?

Er zijn veel vragen over refurbished iPhones. Zijn deze wel waterdicht en kunnen refurbished iPhones tegen zeewater? Lees verder om de feiten te ontdekken en te begrijpen wat je kunt verwachten van een refurbished waterdicht product.

Refurbished iPhones

Voordat een iPhone opnieuw op de markt wordt gezet worden er testen gedaan. Zo ben je verzekerd van een goed werkende refurbished iPhone. Dit betekent dat de waterdichtheid van een refurbished iPhone niet verandert na een reparatie. Een refurbished iPhone kun je ook vergelijken met een nieuwe iPhone in de winkel. Alleen is een refurbished iPhone vele malen goedkoper. Je kunt tientallen tot honderden euro’s besparen als je kiest voor een refurbished versie. Het allerbelangrijkste is koop je refurbished iPhone bij een officiële refurbished aanbieder. Zo heb je vaak garantie op je aankoop en kun je terecht bij de klantenservice, mocht dat nodig zijn. Bij Refurbished.nl krijg je 3 jaar garantie op je aankoop en kun je profiteren van gratis verzending. Ook kun je voor al je vragen terecht bij de klantenservice. Zo kun je lang genieten van jouw aankoop zonder je zorgen te maken!

Waterbestendigheid

Niet alle modellen zijn waterbestendig. Vanaf de iPhone 7 modellen zijn er iPhones die tegen water kunnen. De iPhone 7 is IP67 geclassificeerd en kan maximaal 30 minuten onder water tot een diepte van 1 meter. Er zijn verschillende IP-classificaties zoals IP67 en IP68.  De iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR hebben een verbeterde waterbestendigheid met een IP68-classificatie. Met deze modellen kun je maximaal 30 minuten tot wel 2 meter diep in water. Kijken we naar de iPhone 12 modellen dan is het zelfs mogelijk om tot 6 meter in de diepte te gaan. Hoewel iPhones claimen dat ze waterdicht zijn, biedt dit geen garantie tegen waterschade. Houdt dus bij elk model rekening met de specifieke richtlijnen en beperkingen.

Kan iPhone 13 tegen zeewater?

De iPhone 13 reeks is geen uitzondering en kan zeker tegen water. De iPhone 13 reeks, zoals de iPhone 13 Pro, hebben een IP68-certificering. Je kunt maximaal 30 minuten in het water tot 6 meter diep. Als we het over water hebben dan gaat het over zoetwater en kraanwater. Maar zout water wordt niet geadviseerd. Zout water kan namelijk corrosie veroorzaken aan zowel de buitenkant als de binnenkant. Het is natuurlijk zonde om onverwachte schade te veroorzaken aan je iPhone. Het is ook niet aangeraden om foto’s in het zwembad te maken en bloot te stellen aan waterdruk of water met een hoge stroomsnelheid. Douchen en watersport wordt daarom ook afgeraden.