Wat betekent refurbished en waarom is dit gekoppeld aan duurzaam leven

Ben jij al bekend met de term refurbished of heb je hier wel eens van gehoord. Refurbished betekent letterlijk gereviseerd. Door producten een tweede leven te geven beperk je producten die uiteindelijk terecht komen op de elektronische afvalberg. Je kan op diverse manieren duurzaam leven en het aanschaffen van een refurbished apparaat is er één van.

Duurzaam leven

Steeds meer mensen in Nederland gaan voor een duurzaam leven. Je bent je bewust van de spullen die gebruikt en hoe je omgaat met je energie. Dit betekent dat je nadenkt over je keuzes en meer voor duurzame merken gaat. Je geeft producten een tweede kans en kiest sneller voor groene stroom en zonnepanelen in je huis. Ook als je voor een refurbished apparaat gaat ben je bewust bezig. Wil je graag een Apple watch aanschaffen voor het bijhouden van diverse gezondheidsaspecten. Ga dan voor een refurbished Apple Watch Series 4. Veel goedkoper dan nieuw in de winkel en je zorgt ook nog eens voor minder CO2 uitstoot doordat je de smartwatch een tweede leven geeft. Je kan op vele manieren duurzaam leven. Vergeet ook niet om de stekker van apparaten uit de stopcontact te halen als je ze niet gebruikt. Dit zorgt voor minder energieverbruik en kan je ook nog eens heel wat euro’s besparen. Ook het scheiden van afval is belangrijk. Door te recyclen bespaar je op nieuwe grondstoffen en dit kost dan weer minder energie. Het verwerken van recycle materiaal kost minder energie dan het winnen van nieuwe grondstoffen. Dit is veel beter voor het milieu. Je kan op diverse manieren duurzaam leven. Maar het is zeker belangrijk om te letten op welke apparatuur je gebruikt en dat je ervoor zorgt dat dit wordt gerecycled zodra je apparaten niet meer gebruikt.

Refurbished apparatuur

Als je gaat voor een duurzaam leven dan kies je ook voor refurbished apparaten. Refurbished apparaten kan je vergelijken met tweedehands apparaten. Maar met een refurbished apparaat heb je meer zekerheid. Dit komt omdat refurbished producten goed worden gecontroleerd voordat deze worden aangeboden. Als het nodig is worden er onderdelen gerepareerd of vervangen. Het product wordt altijd schoon geleverd en is zo goed als nieuw. Daarnaast is een refurbished apparaat veel goedkoper dan nieuw in de winkel. Bij Refurbished.nl krijg je ook nog eens 3 jaar garantie op je refurbished apparaat. Daarnaast worden de apparaten gecontroleerd op meer dan 50 punten door professionals. Zo ben je verzekerd van een goed werkend product en kan je genieten van je aankoop.