5 Verschillende Soorten Champagne: Ontdek Welke Jij Moet Proberen

selective focus photography of brown labeled bottle and two clear glass champagne flutes
Photo by JESHOOTS.com on Pexels.com

Als het gaat om feestelijke drankjes, is champagne de koning van de drankjes. Deze mousserende wijn is de perfecte keuze om te toosten op speciale gelegenheden en feesten. Er zijn verschillende soorten champagne beschikbaar en het kan moeilijk zijn om te weten welke het beste is voor jouw smaak en budget. In dit artikel zullen we vijf verschillende soorten champagne onderzoeken om je te helpen de juiste keuze te maken.

Inleiding: De Magie Van Champagne

Voordat we in de verschillende soorten champagne duiken, laten we eens kijken naar wat champagne zo speciaal maakt. Champagne wordt gemaakt in de Champagnestreek in Frankrijk en volgt een strikte productiemethode die bekend staat als de methode champenoise. Het resultaat is een mousserende wijn met een unieke smaak en textuur.

Champagne wordt vaak geassocieerd met luxe en feestelijke gelegenheden. Het geluid van een fles die ontkurkt wordt, is het geluid van feestelijkheid. Als je een stap verder wilt gaan dan kun je ook een Champagne fles sabreren. Maar je hoeft geen speciale gelegenheid te hebben om te genieten van champagne. Een glas champagne kan elke dag speciaal maken.

H1: Brut Champagne

Brut champagne is de meest populaire soort champagne en de meest geproduceerde soort. Brut betekent "droog" in het Frans en dit type champagne heeft de minste hoeveelheid suiker. Dit zorgt voor een droge, scherpe smaak die perfect is voor diegenen die van een drogere wijn houden.

Brut champagne kan variëren in smaak en prijs. Er zijn verschillende merken beschikbaar in verschillende prijsklassen. Moët & Chandon, Veuve Clicquot en Dom Pérignon zijn enkele bekende merken van brut champagne.

H2: Extra Brut Champagne

Extra brut champagne heeft een nog lagere suikerinhoud dan brut champagne en heeft dus een nog drogere smaak. Deze champagne is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een nog drogere smaak dan brut champagne.

Extra brut champagne is niet zo populair als brut champagne, maar het wordt steeds meer gevraagd door champagne-liefhebbers. Enkele bekende merken van extra brut champagne zijn Bollinger en Louis Roederer.

H2: Rosé Champagne

Rosé champagne is een mousserende wijn gemaakt van zowel witte als rode druiven. Het krijgt zijn roze kleur door de huid van de rode druiven toe te voegen tijdens het proces. Rosé champagne heeft een fruitige, lichtzoete smaak en is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar iets anders dan een droge champagne.

Er zijn verschillende merken rosé champagne beschikbaar, waaronder Laurent-Perrier en Ruinart.

H2: Blanc de Blancs Champagne

Blanc de blancs champagne is gemaakt van 100% chardonnay-druiven. Deze champagne heeft een lichtere en verfijndere smaak dan andere soorten champagne en heeft vaak een lichtgele kleur. Blanc de blancs champagne is perfect voor diegen

H2: Blanc de Noirs Champagne

Blanc de noirs champagne wordt gemaakt van alleen rode druiven, meestal pinot noir of pinot meunier. Hoewel de druiven rood zijn, wordt de champagne gemaakt zonder de schil, waardoor de wijn wit blijft. Blanc de noirs champagne heeft vaak een rijkere smaak dan blanc de blancs champagne en is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar iets anders dan de gebruikelijke brut champagne.

Enkele bekende merken blanc de noirs champagne zijn Krug en Billecart-Salmon.