5x handige accessoires voor in de tuin

De tuin is een plek waar je heerlijk kan ontspannen en genieten van de natuur. Daarnaast kan je hier verschillende hobby’s uitoefenen zoals sporten, tuinieren of klussen. Om de tuin nog mooier en toegankelijker te maken, zijn er een tal van handige accessoires beschikbaar. Hieronder staan vijf van die handige accessoires beschreven. 

Tuinhandschoenen

Voor wanneer je bouwt, tuiniert of klust: tuinhandschoenen! Deze mogen niet misschien in jouw schuur. Het zorgt ervoor dat je geen prikkende struik in je hand krijgt of dat je je bezeert met een splinter. Het kan dan ook gebruikt worden met verschillende taken zoals tuinieren of het dragen van objecten. Tuinhandschoenen zijn comfortabel en bieden een goede grip, zodat je makkelijk kan werken. 

Touw

Een touw is een onmisbaar accessoire in de tuin. Het kan gebruikt worden voor verschillende taken, zoals het ondersteunen van planten en bloemen. Zo zorg je ervoor dat deze planten en bloemen recht blijven groeien. Daarnaast kan een touw helpen bij het vastmaken van objecten. Een andere handige oplossing met een touw is het creëren van een waslijn. Er zijn dus zat mogelijkheden waarvoor je een touw kan gebruiken. Het product wordt aangeboden in verschillende soorten. Zo zijn de touwen van Touwbestellen.nl  gemaakt van onder andere polypropyleen, sisal, polyester of hennep. 

Tuin gereedschapshouder

Niets is frustrerender dan het steeds heen en weer moeten lopen om gereedschap te halen. Een tuin gereedschapshouder kan je helpen om je gereedschap goed te organiseren. Bovendien kan je hiermee je gereedschap in handbereik houden. Je kan zelf kiezen waar je een houder plaatst. Misschien vind je het wel ideaal in de schuur, zo kan je in de wintermaanden ook lekker blijven klussen. Gereedschapshouders zijn er ook in een mobiele variant, zoals een trolley. 

Plantenbakken

Plantenbakken zijn een geweldige manier om kleur en textuur aan je tuin toe te voegen. Naast dat het wellicht mooi staat in je tuin, zorg je ook voor dat de natuur een mini boost krijgt. Zo kunnen er insecten een stukje beter leven. Plantenbakken kun je op meerdere manieren gebruiken zoals op de grond, aan een muur of neergezet op een tafeltje. 

Tuinverlichting

Niets is lekkerder dan een lange avond in de tuin zitten. Hierbij hoort natuurlijk tuinverlichting. Bovendien is het ook een stukje fijner thuiskomen in de avond, als er nog een lampje brandt. Tuinverlichting is beschikbaar in meerdere varianten zoals op een zonnepaneel of met een timer. Je kan ook kiezen voor een lamp met een ouderwetse maar zeer functionele en populaire schakelaar. Zo bepaal je zelf wanneer je de lamp aan of uit zet.