De juiste tuinpoort uitzoeken

black metal gate near green plants
Photo by Kindel Media on Pexels.com

Hekwerk is niet af zonder een bijpassende tuinpoort. Er zijn verschillende materialen waaruit een tuindeur gemaakt kan worden. Voor ieder wat wils, dus! Een goede tuinpoort zorgt ervoor dat je tuin veilig is afgesloten en een mooi geheel vormt met de rest van je schutting.  Hieronder vind je inspiratie die je kunt gebruiken bij het vinden van je nieuwe tuinpoort.

Houten tuinpoorten

Maak je houten schutting af met een bijpassende tuinpoort. Een houten tuinpoort zorgt voor een warme en rustieke uitstraling, en daarnaast is hout elk gewenste kleur te verven. Er is keuze uit verschillende modellen met stalen- en houten frame. Er zijn twee verschillende soorten hout die gebruikt kunnen worden voor je nieuwe tuinpoort: hardhout en geïmpregneerd hout. Hardhout bevat van nature oliën waardoor het hout niet gaat rotten. In tegenstelling tot hardhout is geïmpregneerd hout bestendig tegen schimmel en houtrot doordat het behandeld is met een zoutoplossing.

Metalen poort

Elegant en weerbaar? Een metalen tuinpoort is de oplossing. Een metalen poort gaat tot drie keer langer mee als een houten poort. Er zijn meerdere opties om een metalen poort af te werken en is eenvoudig herstelbaar. Metalen tuinpoorten zijn verkrijgbaar in twee materiaalsoorten: ijzer en aluminium. Van ijzer gemaakte poorten dienen vaak als sierpoorten of spijlenpoorten, omdat ijzer in verschillende vormen kan worden gesmeed. De poorten worden behandeld met een speciale coating om roestvorming te voorkomen. Aluminium poorten daarentegen zijn zeer licht en van zichzelf al bestendig tegen roest en slijtage.

Composiet tuinpoorten

Een stijlvolle composiet schutting maak je af met een composiet tuinpoort. Er is keuze uit verschillende kleuren poorten en afwerkingsvormen. De combinatie van kunststofvezel en houtvezel maakt een sterk en duurzaam materiaal. Een composiet tuinpoort gaat 20 jaar mee, zonder dat je last hebt van kromgetrokken stukken poort, splinters of verkleuring. Het heeft alleen af en toe een schoonmaakbeurt nodig. Ideaal, toch?

Soorten tuinpoorten

Naast de keuze uit materiaal, kleur en afwerking is er ook nog de keuze hoe de poort gebruikt kan worden. Er zijn verschillende soorten: draaipoorten, schuifpoorten of geautomatiseerde poorten. De draaipoort, bestaand uit twee delen die naar binnen of buiten opendraaien. De draaipoort kan zowel uit hout, metaal of pvc bestaan. Naast draaipoorten zijn schuifpoorten erg handig als de omliggende ruimtes beperkt zijn en een draaipoort geen optie is. Bekijk het ruime assortiment aan tuinpoorten bij Hekwerkonline.nl.