/

De leukste spelletjes voor op jouw smartphone

Tegenwoordig regelen we vrijwel alles met onze smartphone. Voor velen van ons is de computer of laptop daarmee zelfs overbodig geworden, aangezien we bankzaken afhandelen en e-mails versturen via onze mobiele telefoon. Dat is natuurlijk ontzettend handig, maar laten we niet vergeten dat een smartphone voor veel meer dan alleen die taken geschikt is. Vooral in deze tijd, waarin de schermkwaliteit en internetverbindingen enorm goed zijn, biedt de telefoon ook een geweldige mogelijkheid om te gamen. Hoewel het natuurlijk niet dezelfde ervaring is als op een pc of laptop, komen de graphics op moderne smartphones behoorlijk in de buurt. Voor wie weleens een poging heeft gewaagd om wat leuke spelletjes te downloaden, is de kans vrij groot dat je geen idee had waar je moet beginnen. Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij de leukste spelletjes voor je op een rijtje gezet.

Bepaal eerst wat je leuk vindt

Voor wie wel eens de app- of playstore op zijn of haar telefoon heeft bekeken, heeft natuurlijk ook gezien dat er duizenden spelletjes zijn. Het overgrote deel kun je waarschijnlijk overslaan, maar er zullen er ook een hele hoop zijn die je aandacht wel hebben getrokken. Om ervoor te zorgen dat je de leukste er tussenuit weet te vissen, hebben wij een aantal suggesties voor je. Uiteraard heeft iedereen zijn of haar eigen voorkeuren en is het vooral handig te bepalen wat je nu leuk vindt. Zo kun je gemakkelijker filteren op bepaalde categorieën, zodat je niet door honderden spelletjes hoeft te scrollen die je niets aan vindt.

Verschillende kaartspelletjes

Echte kaartspellen, wie dat nog in deze moderne tijd? Vooral wanneer je in je eentje bent, lijken de mogelijkheden beperkt. Gelukkig is er een ideale manier om toch een potje kaarten te kunnen spelen en dat is door gebruik te maken van een van de vele apps op je smartphone. Het grote voordeel hiervan is dat je altijd een virtuele tegenstander hebt, waardoor je zelfs zonder fysieke medespelers kunt spelen. Als je liever speelt voor echt geld, dan is dat natuurlijk ook een optie. Op diverse online goksites Nederland kun je pokeren, Blackjacken of zelfs roulette spelen. Wel is het belangrijk om verantwoord te spelen en alleen geld in te zetten dat je kunt missen, zodat je achteraf geen spijt krijgt van je keuzes.

Candy Crush Saga

Candy Crush is ongetwijfeld een van de meest geliefde mobiele games aller tijden. Met meer dan een miljard downloads wereldwijd heeft dit spel zijn status als absolute topper bewezen. In een levendige wereld vol snoepjes en uitdagende puzzels kun je jezelf urenlang verliezen in dit verslavende spel. Bovendien is het mogelijk om extra levens te verkrijgen, voor het geval je niet wilt wachten tot de timer afloopt. Houd er alleen dan wel rekening mee dat je dit geld kost. Met meer dan 1000 levels om te doorlopen, is het perfect voor mensen die op zoek zijn naar een leuke game waar ze de komende maanden of zelfs jaren mee vooruit kunnen. Hoe leuk het spel ook is, vergeet niet af en toe je telefoon opzij te leggen, want te lang turen naar het scherm is niet bevorderlijk voor je ogen en daarbij ook niet heel erg sociaal wenselijk als je in gezelschap zit.

Clash of Clans

Ben je een echte denker en ook strateeg? Dan is Clash of Clans het perfecte spel voor jou. In dit spel draait alles om het opbouwen van je eigen dorp en het beschermen ervan met een leger dat je zelf hebt samengesteld. Je zult tegen aanvallen van andere spelers moeten vechten, maar je kunt ook deel uitmaken van een clan om samen met anderen je krachten te bundelen en uiteindelijk je tegenstanders te verslaan. Net als bij Candy Crush is de basisversie van dit spel gratis, maar biedt het in game aankopen om je vooruitgang te versnellen en je snel naar het hoogste niveau te brengen.

Ga voor een multyplayer game

Alleen spelen is leuk, maar wat is er nu leuker dan iemand uit te kunnen dagen, helemaal wanneer het ook nog een bekende is? Gelukkig zijn er daarom ook tal van spelletjes waarmee je het tegen elkaar kunt opnemen, zodat je kunt laten zien hoe goed je bent. Dit kan met een eenvoudig potje kaarten, maar zijn ook de bekende breinbrekers zoals Wordfeud ontzettend populair. Dus welke game kies jij?