De voordelen van een vast terras bij je huis

Als je gaat verhuizen naar een huis met een tuin dan kun je vast niet wachten totdat je lekker buiten kunt zitten. Zeker als je hiervoor een flat of appartement had met een klein balkon. Je ziet het vast al voor je hoe je geniet van de zon terwijl de kinderen in de zandbak spelen. Maar voordat het zover is moet je de tuin natuurlijk nog helemaal naar jouw smaak inrichten. Als het om een nieuwbouwwoning gaat dan is er aan de tuin vaak niets gedaan. Dat is een klus voor de nieuwe eigenaren. Maar ook als je een bestaand huis koopt kan het zijn dat de vorige bewoners geen aandacht hebben gegeven aan de tuin. Ook dan is er dus werk aan de winkel.

Aan de slag met het terras

Als je aan de slag gaat met het terras dan is het allereerst zaak om te bepalen hoe groot het moet worden. Als je van plan bent om nieuwe tuinmeubelen te kopen is het handig om daar eerst het formaat van te weten. Het zou immers flink balen zijn als je een mooi terras hebt aangelegd en het blijkt te klein te zijn. Als je ook een terrasoverkapping wilt, dan is het belangrijk dat je ook hiervan de juiste maten weet voordat je hiervoor materiaal inkoopt. Als je kiest voor vlonderplanken composiet dan kun je te maken krijgen met kleurverschillen als je later nog planken moet bijbestellen. Datzelfde geldt overigens voor schutting delen.

Bijna het hele jaar door buiten genieten

Als je een vast terras hebt van Henderson Living dan kun je bijna het hele jaar door buiten zitten. Alleen als het echt winter is, is het daarvoor wellicht wat te koud. Maar aangezien de Nederlandse winters zachter worden kan het zelfs eind januari alweer aangenaam zijn. En het komt ook voor dat je in december zonder jas naar buiten kunt, zij het niet in een T-shirt. Je kunt op je terras een terrasverwarmer zetten. Die geeft een aangename warmte als je graag naar buiten wilt maar het is daar nog net wat te fris voor. Een vuurschaal kan natuurlijk ook. Let bij het maken van vuur altijd goed op risico’s. Laat het vuur nooit branden zonder toezicht en zorg ervoor dat jonge kinderen en huisdieren uit de buurt van de vlammen blijven. Let er ook op dat een terrasheater of een vuurschaal altijd volledig stabiel staan. Zet een emmer zand in de buurt zodat je een brand snel kunt blussen als er toch iets misgaat.

Voordelen van een terras boven een gazon

Vroeger hadden veel huizen een gazon in plaats van een terras. Natuurlijk kun je daar ook prima van het mooie weer genieten. Maar een gazon raakt beschadigd als je er tuinmeubels op zet. En een gazon vraagt natuurlijk sowieso onderhoud. Het gras moet worden gemaaid. Een terras hoef je slechts een paar keer per jaar te schrobben met een sopje dat de groene aanslag weghaalt.