Er vallen milieuvriendelijke hoesjes te verwachten

Nieuw gelekte afbeeldingen en een video van een hoesje voor de aanstaande iPhone 15 Pro duiden op veel kleine wijzigingen. Vooral in de grootte en positie van de bedieningselementen zijn ze te zien.

Eerdere geruchten hebben gesuggereerd dat Apple kijkt naar het type en de positie van iPhone-bedieningselementen, zoals de volumeknop. Nu laat een nieuw lek waarin iPhone 15 Pro hoesjes worden vergeleken met die van de iPhone 14 Pro een reeks kleine verschillen zien.

Verschillen met voorganger

Als dit klopt, vertonen de gelekte hoesjes een iets grotere microfoonuitsparing en een fractioneel verplaatste slaap-/waakbediening.

Zoals voor het eerst te zien was op de Chinese sociale mediasite Weibo, werd in een reeks afbeeldingen de vermeende iPhone 15 Pro cover vergeleken met zijn voorganger. Het meest directe significante verschil betreft de mute-schakelaar genoemd, die nu een "Actie"-knop kan worden.

De uitsparing voor de knop is merkbaar kleiner dan die voor de oude schakelaar. Dat zou passen bij de claim dat Apple zou overstappen op een knop. Aangezien die alleen maar ingedrukt hoeft te worden. En niet naar de ene of de andere kant geschoven hoeft te worden, zoals nu.

Hoewel die uitsparing kleiner is dan het huidige equivalent. Toch lijken de gelekte afbeeldingen te laten zien dat die voor de onderste oplaadconnector groter is. Dat past ook bij de verwachting dat Apple voor de iPhone 15 Pro overstapt van Lightning naar USB-C.

iPhone 15 Pro hoesjes

Het lijkt erop dat de slaap/waakknop en de volumeknoppen even groot zijn als voorheen. Maar dat ze een fractie lager aan de zijkant van het chassis zijn geplaatst. De bedieningselementen lijken ook lager in het chassis te liggen.

Naast de Weibo-afbeeldingen die voor het eerst door MacRumors werden opgemerkt, heeft Twitter-gebruiker "Majin Bu" een video gelekt van iPhone 15 Pro hoesjes. Het belangrijkste verschil dat in deze video wordt onthuld, is dat het erop lijkt dat de iPhone 15 Pro cover een iets groter microfoonrooster zal hebben. En dat het cameragedeelte ook groter zal zijn.

Milieuvriendelijk

Er wordt gezegd dat de hoesjes van geweven stof zijn gemaakt van een lappendeken van twee materialen. Deze zouden milieuvriendelijker zijn en een kleinere ecologische voetafdruk hebben dan rundleer. Hoewel er op dit moment weinig andere informatie beschikbaar is. Er wordt aangenomen dat de weergegeven kleuren niet representatief zijn voor een officieel Apple hoesje.

Beweringen dat Apple dit jaar geen nieuwe leren iPhone hoesjes zal aanbieden, kwamen eerder uit drie afzonderlijke bronnen. Dus het gerucht lijkt de moeite waard om serieus te nemen. Apple bracht in 2013 voor het eerst een serie leren hoesjes uit naast de iPhone 5S. Sindsdien is elk nieuw ‌‌iPhone‌‌-model vergezeld van een vernieuwde kleurenselectie. Met kleine ontwerpverfijningen, zoals de toevoeging van aluminium knoppen en MagSafe.

Naar verwachting zal Apple in september de iPhone 15 Pro lanceren, naast de rest van het nieuwe iPhone 15 assortiment.