Heb jij al een rechtsbijstandverzekering afgesloten?

Met een verzekering kun je voorkomen dat je in een situatie terechtkomt waarin je je probleem alleen nog maar kunt oplossen door veel geld te betalen. Stel bijvoorbeeld dat je een fijne woning huurt, maar op een dag vertelt je huisbaas dat die de huur wil verhogen. Jij verwacht een paar procent, maar je huisbaas vraagt twintig procent meer. Je schrikt niet alleen van dit bericht, het is ook gelijk duidelijk dat je deze huurverhoging helemaal niet kunt betalen. Wat nu? Je kunt in dit geval een jurist in de arm nemen. Dat brengt echter ook kosten met zich mee en je zat al krap bij kas. Zo zijn er vele scenario’s te bedenken waarin je dringend juridische hulp nodig hebt, maar die je op dat moment niet kunt betalen. Hoe voorkom je dit? Door een rechtsbijstandverzekering van Univé af te sluiten! Wij laten je zien wat de mogelijkheden zijn.

 

De voordelen van een rechtsbijstandverzekering

Er kan maar zomaar iets gebeuren waardoor je in een conflict belandt en waarvoor je juridische hulp nodig hebt. Het is namelijk veel beter om bij een conflict te kijken naar wat je rechten zijn, dan om met modder naar de tegenpartij te gaan gooien. Dit lost vrijwel nooit iets op en je loopt zelfs het risico dat het conflict escaleert. Als je een rechtsbijstandverzekering afgesloten hebt, kun je je gelijk tot een jurist wenden. Deze zal samen met jou kijken naar wat het conflict is, wat de geldende wetten en regels zijn omtrent jouw conflict en wat je kunt doen om je positie te versterken. De jurist kan kijken of het huurcontract dat je getekend hebt, rechtsgeldig is en kan een brief voor je opstellen die je naar de tegenpartij kunt sturen. Op die manier werk je op een constructieve manier aan je probleem.

 

Kies het pakket dat bij je past

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering gaat afsluiten, zul je zien dat er meerdere opties zijn waaruit je kunt kiezen. Als je kunt inschatten waar je de meeste hulp nodig hebt, kun je een polis op maat kiezen. Koop je vaak online, dan kun je de Consument, Koop & Wonen polis nemen. Mocht er een keer iets misgegaan zijn bij een aankoop, dan kun je deze polis gebruiken om je rechten op te eisen. Lig je regelmatig in de clinch met de gemeente over besluiten die zij maakt? Ook dan kun je je polis aanwenden om met behulp van een jurist een bezwaarschrift op te stellen. Kun je niet kiezen? Kies dan voor de polis Combi Basisdekkingen zodat je vele soorten problemen kunt dekken.

 

Eenmalige bijstand aanvragen

Misschien heb je vrijwel nooit juridische geschillen, in dat geval kun je bij een eventueel ook gebruikmaken van rechtshulp on demand. Dit is eenmalige juridische hulp. Het voordeel is dat je snel hulp kunt krijgen, voor een tarief dat van tevoren bepaald is. Zo houd je de kosten in de hand en kun je toch constructief werken aan een oplossing voor je probleem.