Holistisch betekenis: definitie uitgelegd + voorbeelden a

In dit artikel vind je uitleg over de betekenis van het woord: holistisch. Daarnaast krijg je voorbeelden aan de hand van zinnen en alinea’s waarin het woord holistisch voorkomt. 

Steeds vaker komt het wordt holistisch voor. Zo zie je het vaak voorbij komen in alternatieve geneeswijzen. Dit heeft er mee te maken dat bij traditionele geneeswijzen vaak wordt gekeken naar de persoon. Bij holistische wordt er dus voornamelijk gekeken naar het individu en wordt er geloofd dat een ziekte genezen kan worden door de gehele persoon te reinigen. Ayurveda is een natuurgeneeswijze en is hier een goed voorbeeld van. 

Het woordenboek: Holistisch 

Betekenis ‘HOLISTISCH

Je hebt gezocht op het woord: holistisch

Holistisch (bijvoeglijk naamwoord)

Als een ander woord voor holistisch wordt ook wel alomvattend gebruikt. 

Het woord holistisch wordt gezien als het woord: ‘’geheel’’. Daarom kan je ook alomvattend gebruiken. Iets is holistisch wanneer er naar het hele plaatje wordt gekeken en niet naar verschillende onderdelen. Binnen de geneeswijze wordt er dan bijvoorbeeld naar de gehele persoon gekeken. Holisme is wanneer alles samenhangt met elkaar en alle losse onderdelen één zijn. 

Voorbeelden voor het gebruik van het woord Holistisch 

Hieronder vind je een aantal voorbeelden hoe je het woord holistisch kan gebruiken. 

Voorbeeld: Ze wil meer betekenis vol werk gaan doen. Daarom kiest ze voor een opleiding tot holistisch therapeut. Zo leert ze naar de persoon te kijken en hem of haar tot in de ziel te kunnen raken. 

Voorbeeld: Stephanie zit al jarenlang in een traject door haar ziekte. Van de buurvrouw kreeg ze te horen dat Oosterse geneeskunde ook kan helpen om een andere weg in te gaan. Zo is deze geneeswijze holistisch van aard en richt zich op diepere oorzaken van de ziekte. 

Voorbeeld: Waarom leeft niet iedereen een holistisch leven? Ik leef hierdoor bewuster en scheidt mijn afval bewust, eet bewust geen vlees. Niet voor mezelf maar ook voor anderen. 

Voorbeeld: Ze vroeg mij hoe ik holistisch kon leven. Ik legde haar uit dat holisme erom gaat dat jij je leven zou kunnen geven voor een groter geheel. Dat jij kan beseffen dat je maar een klein radertje bent en dat jij in eenheid zou kunnen leven met de natuur.