Inspiratie opdoen voor een nieuwe keuken?

four gray bar stools in front of kitchen countertop
Photo by Pixabay on Pexels.com

Je keuken verbouwen is een grote stap en het vereist veel planning en nadenken. Het is belangrijk om te beslissen wat je precies wilt en wat je budget is voordat je begint. Gelukkig zijn er veel bronnen beschikbaar waar je keuken inspiratie kunt opdoen voor je nieuwe keuken.

Begin dichtbij huis

Het kan heel inspirerend zijn om “vanaf een afstandje” naar je eigen keuken te kijken. Je kunt al veel te weten komen over wat je nu eigenlijk wilt door eens goed naar je huidige keuken te kijken. Heb je nu voldoende opbergruimte? Is het aanrechtblad lang en breed genoeg? Heb je keukenkastjes over? Bevalt de vorm van de keuken je? En de plek van je kookplaat, koelkast, vaatwasser, gootsteen?

Blader door tijdschriften en catalogi

Tijdschriften en catalogi zijn een geweldige bron van inspiratie voor je keukenverbouwing. Hier kunt je de nieuwste ideeën zien en lezen over de laatste trends en ontwikkelingen op keukengebied. Het is handig om deze tijdschriften en catalogi bij de hand te hebben tijdens het overleg met je keukenleverancier, zodat je duidelijk kunt maken wat je precies wilt.

Bezoek showrooms

Showrooms zijn dé perfecte manier om inspiratie op te doen voor je keukenverbouwing. Hier kan je nieuwe producten en materialen zien en voelen en je krijgt directe informatie van de leveranciers. Het is ook leuk om de verschillende stijlen en ontwerpen te zien en te bepalen wat bij jouw persoonlijke smaak en levensstijl past.

Bekijk online beelden en foto’s

Er zijn talloze websites en social media-platforms waar je beelden en foto’s kunt vinden van keukens die al zijn verbouwd. Dit is een handige manier om te zien hoe verschillende materialen en kleuren er in het echt uitzien en om ideeën op te doen voor je eigen keuken. Bovendien kan je deze beelden gemakkelijk delen met je keukenleverancier en familie en vrienden om hun mening te horen.

Kies precies wat jij mooi vindt

Natuurlijk is het fijn om de mening van familie en vrienden te vragen, maar uiteindelijk gaat het erom wat jij mooi vindt. En natuurlijk ook wat praktisch is. De keuken is een belangrijk deel van je huis, je bent daar een aantal keren per dag en dan is het wel zo fijn als je er goed uit de voeten kunt. Koken of bakken in een keuken die je goed voegt gaat veel makkelijker en is veel leuker dan koken of bakken in een keuken die er “op papier” heel goed uitziet!