Zo richt je je tuin sfeervol in

De inrichting van je tuin is een leuke klus, zeker als je van tuinieren houdt. Maar ook als je niet gezegend bent met groene vingers kun je iets moois van je tuin maken. Er zijn namelijk ook manieren om je tuin zodanig in te richten dat je niet uren per week bezig bent met onkruid wieden, snoeien en andere klussen in de tuin. Misschien wil je wel een gezellig terras zodat je lekker buiten kunt zitten. Of een leuke speelplek voor de kinderen met een trampoline en een schommel. Zelfs van een kleine achtertuin is in dat opzicht zeker wel wat te maken. Als je een grotere tuin hebt die je opnieuw wilt gaan inrichten dan is het zaak om hier eerst een goed plan voor te maken. Als je weet wat je wilt kun je de tuin stap voor stap aanpassen aan jouw wensen.

Het hele jaar genieten van je tuin

Wanneer je je tuin doordacht inricht kun je er het hele jaar van genieten. Als je wel van tuinieren houdt dan kies je voor planten die bloeien vanaf het vroege voorjaar tot ver in de herfst. Door dit een beetje te doseren met de soorten planten heb je dan het hele jaar bloemen in de tuin. Die trekken weer allerlei insecten aan zoals bijen en hommels, maar ook verschillende soorten vlinders. Als je vogels de gelegenheid geeft om te nestelen in een boom of in een nestkastje kun je ook nog van jonge vogeltjes genieten. In oktober kun je bloembollen planten die in het vroege voorjaar opkomen.

Een multifunctionele blokhut

Wanneer je er de ruimte voor hebt is een blokhut een aanwinst voor je tuin. Je kunt blokhutten kopen in tal van uitvoeringen en formaten. Er is er vrijwel altijd eentje die past in jouw tuin. Je kunt de blokhut gebruiken als fietsenschuurtje, maar ook als opbergplek voor de tuinmeubels gedurende de winter. In de zomer is het een leuk speelhuisje voor de kinderen. Maar je kunt er natuurlijk ook je thuiswerkplek van maken als je rustig en geconcentreerd wilt werken aan een belangrijk rapport of rustig telefoongesprekken of videocalls wilt kunnen voeren. Voor het plaatsen van een blokhut heb je meestal geen vergunning nodig. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat er voldoende onbebouwde ruimte in de tuin overblijft. Je mag je tuin namelijk niet geheel of grotendeels benutten voor bouwwerken zoals een schuur, blokhut of tuinhuisje. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van je gemeente.

Een praktische tuinafscheiding

Met planken van Zweeds rabat kun je een fraaie en natuurlijk ogende tuinafscheiding realiseren. De planken schuif je gemakkelijk in elkaar zoals je een laminaatvloer legt. Het hout is zeer duurzaam en gaat tientallen jaren mee. Je kunt het bewerken met beits om de schutting te beschermen tegen weersinvloeden om de levensduur nog verder te verlengen.

Bron: Wood And Colors