Bedrijf verkopen? Vraag de hulp van een ervaren partij!

man using silver laptop beside another man
Photo by LinkedIn Sales Navigator on Pexels.com

Er zijn een tal van redenen waarom u een bedrijf zou willen verkopen. U gaat misschien binnenkort met pensioen of u heeft zin in een andere uitdaging binnen een andere sector. Wat precies de reden ook is, het verkopen van een bedrijf is niet zomaar iets. De verkoop wordt vaak gezien als een leven veranderende gebeurtenis en eigenlijk is dit ook zo. Van het ene op het andere moment bent u van uw bedrijf af. Het proces van verkoop is ook zeer omvangrijk en gebeurt niet zomaar met een knip van de vinger. Ook wil u natuurlijk de juiste opbrengst voor uw bedrijf. In dit artikel vertellen we alles over het verkopen van een bedrijf en waarom u de hulp van een ervaren partij goed kunt gebruiken.

Waarom zou ik mijn bedrijf willen verkopen?

Er zijn een aantal redenen waarom u uw bedrijf zou willen verkopen, het verkopen kan vaak zelfs een begin voor een nieuw avontuur zijn. Er zijn vier redenen die heel veel voorkomen.

  1. Het oprichten is misschien leuker dan het leiden van het groter geworden bedrijf voor u. Voor u was misschien de oprichting enorm leuk, maar nu u zich steeds minder bezig kan houden met de core business raakt het plezier kwijt. Een goed idee om een andere uitdaging te zoeken!
  2. Het is steeds gebruikelijker om vele verschillende soorten werk te hebben in een leven, dit kan ook betrekking hebben op uw bedrijf. Heeft u een food bedrijf en wilt u overstappen naar automotive? Dat is helemaal niet gek!
  3. Na een lang leven hard werken is het tijd voor pensioen. De deur achter je dichttrekken is niet zomaar mogelijk en er moet een nieuwe eigenaar voor het bedrijf gevonden worden
  4. Het kan ook zijn dat u geen toekomst meer ziet in de huidige bedrijfsvoering. Door te fuseren of opgekocht worden door andere bedrijven kunt u ervoor zorgen dat u, en uw personeel kunnen blijven door gaan met de huidige werkzaamheden.

Uw bedrijf verkopen met behulp van een ervaren partij

Het wordt enorm aangeraden om de verkoop van uw bedrijf te laten bemiddelen door een ervaren partij. Onze voorkeur op dat gebied gaat uit naar Marktlink. Deze partij heeft een enorm goede trackrecord, zeer brede kennis in verschillende sectoren en werkt 100% zelfstandig. Met behulp van Marktlink weet u zeker dat de toekomst van uw bedrijf goed zit en dat u de juiste prijs krijgt.