De toekomst van de fietsenstalling: Innovatieve oplossingen

De toekomst van de fietsenstalling Innovatieve oplossingen

Nederland is echt gericht op fietsen en inmiddels telt ons land meer tweewielers dan inwoners. Waar ons land ook bekend om staat, is natuurlijk de vele regen. Combineer deze twee en je begrijpt al gauw waarom een overdekte fietsenstalling erg handig is.

Een overkapping voor fietsen is ideaal als je je fiets wilt beschermen tegen de elementen. Zo kunnen regen, sneeuw en hagel leiden tot roestvorming, waardoor je bijvoorbeeld te maken kunt krijgen met een kapotte ketting of aangetaste kettingbladen. Ook biedt een fietsenstalling een betere bescherming tegen diefstal en vandalisme. Stallingen voor fietsen zijn er in diverse maten en uitvoeringen en ze zijn geschikt voor zowel thuis als op het werk.

Slimme fietsenstallingen

Steeds meer van onze apparaten en systemen worden uitgerust met slimme functies. Zo kun je ze heel eenvoudig bedienen met een app op je smartphone. Bij een slimme opbergruimte voor fietsen zet je je tweewieler vast in een rek of standaard, waarna hij wordt vergrendeld. Losmaken kan vervolgens alleen wanneer jij als eigenaar van de fiets hier toestemming voor geeft. Dit is natuurlijk ideaal als je een dure e-bike, fatbike of speed pedelec in je bezit hebt.

Modulaire fietsenhokken

Dit type fietsenhokken is opgebouwd uit modules, zoals een overkapping en een aantal rekken. Het voordeel hiervan is dat je het systeem heel eenvoudig kunt uitbreiden, zodat je altijd voldoende plek hebt voor alle fietsen. Voor thuisgebruik is een enkele module vaak genoeg. Zet je een modulair fietsenhok neer voor je personeel? Dan is het aan te raden om meerdere modules naast of achter elkaar te plaatsen. Hoe meer parkeergelegenheid er is voor fietsen, hoe meer je personeel geneigd zal zijn om daadwerkelijk op de fiets naar de zaak te komen.

Duurzame opbergruimte voor fietsen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en dat is ook te zien bij fietsenstallingen. Er verschijnen steeds meer overdekte parkeerplekken voor fietsen waarbij de overkapping is voorzien van ofwel groene dakbedekking ofwel zonnepanelen. Beide opties zijn een goed idee. Hebben veel van je medewerkers een e-bike? Dan is het slim om te kiezen voor een fietsenstalling met zonnepanelen. Op die manier kunnen de elektrische fietsen tijdens het parkeren direct worden opgeladen.

Gedeeld fietsenhok

Gedeelde fietsenhokken zijn zowel privé als zakelijk erg handig. Op het werk zijn ze perfect om alle klanten of juist al het personeel te voorzien van een veilige, overdekte parkeerplek. Thuis zijn ze eigenlijk ook onmisbaar, omdat ze hier kunnen worden gedeeld met het hele gezin en met vrienden en familieleden die op bezoek komen.

Veel modulaire en gedeelde fietsenstallingen bieden standaard plaats aan zo’n zes fietsen. Je kunt de beschikbare ruimte eenvoudig uitbreiden door meerdere modules te bestellen. Daarnaast heb je de keuze uit modules met en zonder fietsenrekken. Verder is het goed om te weten dat de stallingen verkrijgbaar zijn in verschillende modellen, ontwerpen en materialen. Zo vind je altijd de ideale overdekte parkeerruimte voor je fietsen. Afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor een stalling met of zonder glazen wanden. Het voordeel van een stalling met wanden is dat de geparkeerde fietsen optimaal beschermd zijn tegen allerlei weersinvloeden.