/

Nog altijd veel interesse voor zonnepanelen

De interesse voor zonnepanelen is nog altijd hoog. Veel mensen kiezen er juist nu voor omdat de kosten voor stroom en ook voor gas sinds 2022 fors zijn gestegen. Er is wel sprake van een lichte dip omdat terugleveren van stroom een stuk minder lucratief is dan voorheen. Maar ondanks dat kun je met zonnepanelen op je dak nog altijd flink besparen op de kosten voor stroom. Als je alle stroom die je gebruikt zelf opwekt verdien je de investering nog altijd binnen minder dan tien jaar terug.

Zonnepanelen kunnen op bijna elk dak

Je kunt zonnepanelen in Almere op vrijwel ieder dak laten plaatsen. Alleen daken van heel oude huizen komen soms niet in aanmerking, maar die vind je niet in de regio Almere omdat daar in het verre verleden niet werd gebouwd. Het maakt ook niet uit of je huis een plat dak of een hellend dak heeft. De panelen worden bij een schuin dak uiteraard bij voorkeur geplaatst aan de zijde waar de zon het langst op schijnt. Dat levert immers de hoogste opbrengst op. Als je een bitumen dak hebt en er is gekozen voor wit bitumen, dan profiteer je van extra opbrengst doordat het witte dak het zonlicht weerkaatst.

De installatie van zonnepanelen

Je kunt de installatie van je zonnepanelen uitbesteden aan Atlas Power. Zij plaatsen ze voor zowel zakelijke klanten als particulieren. De plaatsing van zonnepanelen neemt doorgaans niet meer dan één werkdag in beslag. De omvormer wordt geplaatst en aangesloten en vanaf dat moment kan er stroom opgewekt en gebruikt worden. Als de zon te weinig energie levert, dan schakelt het systeem automatisch over op stroomafname van je energieleverancier. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je zonder stroom zit als het bewolkt is. Overigens leveren panelen ook dan nog stroom tijdens de uren dat de zon op is. Je kunt voordat je zonnepanelen laat plaatsen weten wat het rendement is, dan kun je hiervoor een berekening laten maken. Zo weet je ongeveer hoeveel je aan gebruikte stroom kunt terugverdienen.

Hoe kun je nog meer besparen?

Je kunt nog meer besparen op de stookkosten door je woning goed te isoleren. Hierdoor heb je immers minder energie nodig om je huis in de winter goed warm te krijgen. En een prettige bijkomstigheid is dat je huis in de zomer ook minder snel opwarmt als het buiten tropisch warm is. Voor allerlei verduurzamingsmaatregelen kun je subsidie krijgen. Dat geldt voor de installatie van zonnepanelen, maar ook voor isolatie van de spouwmuren, het dak en de vloer van je huis en voor de installatie van een warmtepomp. Deze subsidie kun je aanvragen via de gemeente. Soms regelt de installateur de subsidie en wordt deze direct verrekend met de factuur. Je hoeft dit verschil dan ook niet voor te schieten. Dankzij de subsidie profiteer je dus nog sneller van het voordeel van een lagere energierekening omdat je de investering sneller kunt terugverdienen.