De verschillende soorten steunkousen en hun toepassingen

Er bestaat een steunkous voor iedere klacht, belangrijk is het de juiste te vinden! In deze tijden van weinig bewegen en langdurig zitten ontstaan vele lichamelijke problemen, in met name de benen. Rusteloze benen, vermoeide benen, zware benen, vochtophopingen en meer. Bij bestaande medische aandoeningen zoals suikerziekte, trombose, zwangerschap etc. zijn er weer andere kousen nodig dan bij een van de eerder genoemde “leefwijze-gerelateerde” problemen. Er zijn dan ook verschillende soorten steunkousen voor verschillende toepassingen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Olfit, de specialist voor ondersteunende producten voor diverse lichaamsdelen in verschillende situaties.

Soorten steunkousen

Afhankelijk van de klachten of de gelegenheid waarbij u ondersteuning nodig heeft, zijn er verschillende soorten steunkousen. Deze steunkousen bestaan uit verschillende drukklassen, materialen en maten. “Gewone” steunkousen vallen onder drukklasse 1. Therapeutische elastische kousen vallen onder drukklassen 2,3 of 4. Er zijn kousen voor tijdens het werk, kousen voor tijdens het sporten, reiskousen en zwangerschapskousen. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten compressiekousen.

Ondersteuning in iedere situatie

Compressiekousen ook wel therapeutische elastische kousen genoemd, zijn steunkousen die niet overal evenveel druk uitoefenen. Daarentegen geven gewone steunkousen wel dezelfde druk over het gehele been. Bij diabeteskousen worden vooral de voeten, die bij deze aandoening vrij kwetsbaar zijn, beschermd. Sport Compressie sokken geven zoals de naam al aangeeft de juiste ondersteuning tijdens het sporten. Verder voorkomen reiskousen het ontstaan van spataderen, trombose en vermindert vermoeidheids- en vochtophoping problemen van het langdurig zitten.

Steunkousen, in ieder geval

Steunkousen, ofwel compressiesokken, moeten aangenaam zitten, klachten verhelpen en er ook nog eens mooi uitzien. Als je zwanger bent, zorgt de verhoogde oestrogeenspiegel voor slappe vaatwanden zodat de kans op problemen sterk toeneemt. Zwangerschapskousen, ofwel zwangerschapscompressie panty, geven zowel je benen als ook je buik een fijn en ondersteunend gevoel. Diabeteskousen zijn aangename, naadloze steunsokken voor mensen met suikerziekte of overgevoeligheid. Doordat deze sokken wrijving met de huid voorkomen en geen naden of knellende boord hebben, kunnen ze geen huidproblemen of wondjes veroorzaken. Sportdruk Sokken houden je benen goed doorbloed en fit, en geven extra ondersteuning waardoor je op een comfortabele wijze wellicht beter presteert en de kans op een blessure vermindert.

Voorkomen en genezen is beter!

Steunkousen brengen verlichting en helpen de gezondheid van je benen te verbeteren zodat lichamelijke klachten ook zo veel mogelijk vermeden kunnen worden. Afhankelijk van iedere situatie en iedere klacht bestaat er wel een compressiesok die in ieder geval de juiste ondersteuning biedt en ons leven zo aangenamer maakt.