/

Nieuwste generatie: Google Pixel 8 en 8 Pro

Nieuwste generatie Google Pixel 8 en 8 Pro

De Google Pixel smartphones hebben de afgelopen jaren aangetoond dat ze een blijvertje zijn. En inmiddels is deze populaire telefoon van Google al toe aan zijn achtste generatie. De Google Pixel 8 is er in een gewone en een Pro uitvoering. De Pixel 8 en 8 Pro hebben verschillende eigenschappen en delen natuurlijk diverse overeenkomsten. Maar welke zijn dat en als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone, welke past dan het beste bij jou?

Google Pixel 8-serie verschillen en overeenkomsten

De Google Pixel 8 is bijvoorbeeld met zijn 6.2 inch net even een stukje kleiner en zelfs smaller dan de Pixel 8 Pro, welke 6.7 inch groot is. Dit is vooral fijn wanneer je de Pixel 8 in je broekzak wil dragen of als je wat tengerder handen hebt. Het grotere formaat van de 8 Pro kan dan juist weer fijn zijn als je veel werkt met je telefoon. Denk hierbij aan het maken van content of fotobewerking. Het OLED beeldscherm van beide smartphones is helder en biedt een haarscherpe kwaliteit. De Pixel 8 heeft een wat lagere accucapaciteit dan de 8 Pro, maar dat is helemaal niet zo erg. Doordat het beeldscherm van de Pixel 8 kleiner is, is de werktijd van beide smartphones nagenoeg hetzelfde. Beide Pixel 8 smartphones maken gebruik van een nano-simkaart en zijn er in simlock vrije varianten.

Werkgeheugen & opslagruimte

Als je op zoek gaat naar een nieuwe smartphone, dan is het goed om na te gaan wat je allemaal ermee gaat doen. Dit is namelijk belangrijk voor de grootte van het werkgeheugen van de smartphone. Gebruik je de smartphone vooral om berichtjes te sturen met what’s app, door je social media te scrollen of om zo nu en dan een foto te maken, dan heb je voldoende aan het 8 GB RAM werkgeheugen van de Google Pixel 8. Ben je meer bezig met content maken, mails beantwoorden, what’s appen, snap chatten en videobellen, dan vraag je meer van je smartphone en kun je beter de Google Pixel 8 Pro kiezen. Die heeft namelijk 12 GB RAM werkgeheugen. Beide bezitten de nieuwste Google Tensor G3 processor, dus ze hebben zeker een snelle verwerking van data. De opslagruimte is ook iets om naar te kijken. De Pixel 8 heeft een ingebouwde opslag van 128 GB of 256 GB, de Pro heeft deze groottes ook en biedt zelfs een exemplaar met 512 GB opslagruimte. Beide telefoons kun je niet uitbreiden met een microSD-kaartje, dus maak je keuze weloverwogen.

Camerafuncties

De meeste smartphones worden natuurlijk gebruikt als foto- en videocamera. Hoewel de camera’s van de Pixel 8 minder geavanceerd zijn dan die van de Pixel 8 Pro, maak je er nog altijd mooie foto’s mee. De Pixel 8 is uitgerust met een dual camera waarvan de hoofdlens opnames maakt van 50 megapixel en de tweede in 12 megapixel (voor de groothoeklens). De Pixel 8 Pro bevat een triple lens van 50 megapixels (hoofdlens) en twee keer 48 megapixels voor de telelens en de groothoeklens. Wil je dus echt helemaal op de fotografie storten, dan is de Pro zeker aan te raden. Op beide smartphones heeft de selfiecamera een resolutie van 10,5 megapixels. Wil je echt mooie, professionele foto’s maken, dan kun je het beste kiezen voor de Google Pixel 8 Pro. Er zijn meer functies die je kan instellen, zodat je de mooiste foto’s maakt.

AI-functies

De Google Pixel 8 en 8 Pro is daarnaast uitgerust met allerlei AI-functies, waaronder de magische gum voor fotobewerking. Daarnaast zijn er slimme camerafuncties toegevoegd waarmee AI je foto’s er nog mooier uit laten zien. Denk hierbij ook aan automatische belichting en foto-optimalisatie.

Diverse kleuren

En dan misschien nog een van de leukste aspecten van de Google Pixel 8 serie: ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De Pixel 8-serie zal er in blauw, beige, roze, zwart, donkergroen en lichtgroene uitvoering zijn. Er is er dus altijd eentje die bij je past.

Welke kies jij?

Als je toe bent aan een nieuwe smartphone en je oog is gevallen op de Google Pixel series, dan haal je zeker een goede nieuwe smartphone in huis waar je veel plezier van gaat hebben. Wil je de smartphone ook gebruiken voor fotobewerking en hier de AI gum voor gebruiken, dan is het aan te raden om voor de Google Pixel 8 Pro te gaan. Heb je dat of andere AI-functies niet nodig? Dan volstaat de gewone 8-serie zeker! Welke je kiest, is dus helemaal aan jou.