/

Waar moet je op letten bij het kiezen van wandelschoenen?

Niets is er fijner dan het maken van een wandeling in de buitenlucht. Het is het perfecte moment om lichaam en geest beter met elkaar in balans te krijgen. Na een stevige wandeling voel je je vele malen fitter en je staat oog in oog met prachtig natuurschoon. En dat het hele jaar door. Om maximaal te kunnen genieten van iedere wandeling in het binnen- en buitenland, is het natuurlijk erg belangrijk dat je de beschikking hebt over het juiste materieel. Denk daarbij aan een paar goede wandelschoenen. En waar je zoal op moet letten tijdens het uitzoeken van een gloednieuw paar, lees je in dit blog.

Let altijd goed op het type ondergrond waar je het meeste op wandelt

Een van de belangrijkste punten van aandacht, is het checken van het type ondergrond waar je de meeste wandelingen op maakt. Ben je vaak te vinden in de tuinen? Laad je de batterij op tijdens een wandeling door de bossen? Of verken je het liefste de heuvels in Nederland met prachtige heide? Door dit goed voor jezelf in kaart te brengen, weet je zeker dat het zoeken naar het perfecte paar schoenen erg makkelijk gaat.

Gebruik je de wandelschoenen voor vlakke terreinen of klim je regelmatig in het buitenland?

Maar wat het beste paar wandelschoenen is, hangt ook voor een erg groot deel af van het type terrein. Zo heb je immers voor vlakke terreinen weer andere schoenen nodig dan voor bergachtige of rotsachtige gebieden. Om deze keuze net even wat makkelijker te maken, wordt het aanbod aan wandelschoenen verdeeld onder verschillende soorten categorieën. Je kunt daarbij denken aan wandelschoenen categorie B. De schoenen bieden voldoende grip op de terreinen en zorgen daardoor voor een extra stukje veiligheid. En dat is natuurlijk wel een erg fijne gedachte op het moment dat je de buitenlucht opzoekt.

Controleer meteen of de wandelschoenen waterdicht of waterafstotend zijn

De volgende stap? Kijk ook meteen van wat voor soort materiaal het bovenwerk is gemaakt. Het is wel een erg fijne gedachte dat dit waterdicht of waterafstotend is. Zo loop je moeiteloos door de regen, kabbelende beekjes of door rivieren, zonder dat je voeten nat worden. En dat kan de kans op blaarvorming weer aanzienlijk verminderen. Bij vrijwel alle productomschrijvingen in een webshop staat erg duidelijk aangegeven wat de technische specificaties van de wandelschoenen zijn.