/

Wat maakt betonnen legoblokken zo populair?

Wat maakt betonnen legoblokken zo populair?

In 2011 was er in Enschede een opzienbarend bouwwerk te zien: een enorme kerk volledig opgetrokken uit legoblokken. Deze kerk – genaamd Abondantus Gigantus – was echter niet gemaakt van de bekende kunststof legostenen, maar van stapelblokken van beton! Een bouwwerk van traditionele legostenen zou natuurlijk ook niet bestand zijn geweest tegen de elementen.

Betonnen legoblokken lijken sterk op de traditionele LEGO-stenen, maar dan op grote schaal en gemaakt van beton. Ze zijn in de bouwsector enorm populair, want door de kenmerkende noppen is het mogelijk om ze net als hun kleinere tegenhangers in elkaar te klikken.

Voordelen van betonnen legoblokken

De redenen achter de populariteit van deze robuuste bouwblokken zijn divers:

  • Gemakkelijk te verplaatsen en snel op te bouwen: dit maakt ze ideaal voor zowel tijdelijke als permanente constructies;
  • Kostenbesparend: minder arbeidsintensief dan traditionele bouwmethoden;
  • Ruimte voor creativiteit: net als met LEGO kun je allerlei structuren ontwerpen en realiseren;
  • Lange levensduur: beton is duurzaam en bestand tegen weersinvloeden, wat zorgt voor een lange levensduur van de constructies.

Hoe kun je betonnen legoblokken gebruiken en verkrijgen?

Voor bedrijven in de bouwsector bieden betonnen stapelblokken een flexibele en efficiënte oplossing. Je kunt deze blokken aanschaffen bij betoncentrales of zelf produceren op locatie met behulp van mallen. Betonblock® biedt gespecialiseerde mallen waarmee zowel grote als meerdere kleinere blokken in diverse vormen gegoten kunnen worden. Deze mallen zijn ontworpen voor langdurig en veelzijdig gebruik, waardoor ze een waardevolle investering zijn voor elk bouwproject. Wil jij voor je bouwproject betonblokmallen kopen, dan kun je dus terecht bij Betonblock®.

De populariteit van legoblokken

Betonnen legoblokken combineren de kinderlijke eenvoud en creativiteit van LEGO met de stevigheid en duurzaamheid van beton, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor moderne bouwprojecten. Wil je zelf de mogelijkheden van deze innovatieve bouwblokken verkennen? Bezoek dan de website van Betonblock® voor meer informatie over hun producten en diensten.