De hotste trends in de wereld van tuininrichting

Ben jij zo’n persoon die constant op Pinterest op zoek is naar inspiratie voor het inrichten van je tuin? Of heb je zelf juist veel inzicht? Misschien denk je er gewoon niet zozeer over na. Je tuin is je tuin en de planten groeien waar de planten groeien. Maar wist je dat er een ware wereld van “tuinmode” is? Wil je deze zomer van je buitenplaats genieten, dan is er niets leukers dan een prachtige tuin inrichten naar aanleiding van de laatste trends. In dit blog zetten we ze voor je op een rij.

First things first: een tuinhaard

Of je nu gaat voor de natuurlijke stijl van een “cottage garden” of voor “patio elegance”, je geniet niet van je tuin als je geen fatsoenlijke tuinhaard plaatst. Een tuinhaard voegt toe aan de esthetiek van je tuin, zorgt ‘s avonds voor natuurlijke sfeerverlichting en houd je ook bij kouder weer lekker warm. Let wel op waar je je kachel plaatst. Gaat het bijvoorbeeld om een open houtkachel, dan is het het beste om die niet te dicht in de buurt van planten, struiken, bomen of bloemen neer te zetten.

Een groentetuin, bloemenveld of industriële binnenplaats

Zoals je hierboven al even las, zijn er verschillende stijlen waarin je je tuin kunt inrichten. In Nederland kiezen veel mensen voor een gazon, omdat die makkelijk is te onderhouden, maar je kunt natuurlijk ook voor iets heel anders gaan. Zo kun je een kleine moestuin in je achtertuin creëren door planken horizontaal rechtop in de grond te slaan. Zo maak je een vierkante bak die je vervolgens met extra aarde vult. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen je tuin vol te planten met bloemen, of om een Victoriaanse patio te plaatsen. Met een beetje creativiteit is alles mogelijk!

Toch een gazon?

Zelfs als je het in jouw tuin toch het liefst bij een simpel grasveld houdt, heb je opties. Zo kun je stenen leggen voor een tuinterras, of potten langs de schutting zetten waarin kleine plantjes kunnen groeien. Natuurlijk kun je ook een veranda laten plaatsen. Maar een ding is zeker: als je van plan bent veel tijd in je tuin te spenderen, mag een tuinhaard niet ontbreken. Neem daarom eens een kijkje op de website van Krul Alltech. Bij deze kachelspecialist vind je houtkachels, elektrische kachels en pelletkachels in allerlei vormen en maten. Welke tuintrend je ook volgt, je vindt de perfecte haard bij Krul Alltech.