/

Zo wordt je bedrijf nog duurzamer met elektrische auto’s

Steeds meer bedrijven stappen over op elektrische auto’s. Medewerkers krijgen een elektrische auto van de zaak of er wordt gewerkt met werkbusjes die op een accu rijden. Maar al die auto’s moeten natuurlijk wel worden opgeladen zodat ze de volgende werkdag weer de weg op kunnen. Daarvoor kun je standaard laadstations laten aanleggen op je bedrijventerrein. Maar er is ook een andere optie een laadstation op zonne-energie. Dubbel duurzaam dus. Geschikt voor je bedrijfswagens maar natuurlijk ook voor de elektrische auto’s van klanten of andere bezoekers. De actieradius van elektrische auto’s wordt steeds verder verbeterd. Maar toch kan het wenselijk of noodzakelijk zijn om de accu op te laden voordat de reis wordt vervolgd of voor het retourtraject. Het is voor bezoekers natuurlijk ideaal om dat te doen tijdens een overleg bij of bezoek aan jouw bedrijf.

Duurzaam opladen van accu’s

Zonne-energie is gratis en schoon. Gelukkig maken we er steeds meer gebruik van. Huizen en kantoren krijgen zonnepanelen op het dak, en nu zijn er ook overkappingen voor parkeerplaatsen bij de zaak die zijn voorzien van zonnepanelen. De stroom die ze leveren kan worden gebruikt om de accu van een elektrische auto op te laden. De parkeer- en laadvoorziening kan zo groot worden gemaakt als de ondernemer wil, alleen de beschikbare ruimte is een grens aangevende factor. Zo kun je dus parkeerplaatsen met oplaadpunt realiseren voor bijvoorbeeld alle bestelwagens van je bedrijf die aan het eind van de werkdag terugkeren op de zaak.

Altijd voldoende stroom

Als je gebruik maakt van carport zonnepanelen hoef je niet bang te zijn dat de accu’s van de elektrische auto’s niet voldoende worden opgeladen als de zon niet schijnt. De systemen kunnen zo worden aangesloten dat ze ook stroom kunnen afnemen van het elektriciteitsnet. Andersom leveren de zonnepanelen stroom aan jouw bedrijf als er geen auto’s hoeven te worden opgeladen. Op die manier kun je aardig quitte spelen. Als je met je bedrijf een duurzame uitstraling nastreeft dan is deze manier van het laden van accu’s natuurlijk ideaal. Je kunt als ondernemer bovendien subsidie krijgen van de overheid als je zonnepanelen laat installeren, ook als je die gebruikt voor een carport. Bij het plaatsen wordt uiteraard de meest gunstige plek op je terrein gebruikt, die waar de meeste zon komt.  Op die manier wordt er optimaal geprofiteerd van de mogelijkheid om kosteloos stroom op te wekken.

De kosten voor een groene oplaadplek voor je bedrijfswagens

Een CO2 neutrale oplaadplek voor je bedrijfsauto’s en voor bezoekers aan je bedrijf, dat is natuurlijk goede reclame. Maar voordat je besluit dat jouw bedrijf dit ook moet krijgen, ben je natuurlijk benieuwd naar de kosten. Je kunt een offerte aanvragen op www.amperapark.com/nl/. Leaseconstructies zijn daarbij ook mogelijk. Je kunt het laden voor bezoekers gratis aanbieden maar betaald laden is natuurlijk ook een optie. Reed de bezoeker op benzine of diesel dan betaal je immers ook geen tankbeurt, tenzij hierover andere afspraken zijn gemaakt.